Sander Camps

 

Klassieke dans, techniek kids

Sander werd geboren op 23 mei 1988 te Neerpelt en groeide op in Overpelt waar hij zijn lagere school 'De Rodenbach' (heden ten dagen 'De Linde') doorliep en zijn eerste danspasjes zette tijdens het jaarlijkse schoolfeest.

Nadien ging hij studeren in het voormalige 'Sint-Hubertus College' (heden ten dagen 'WICO Campus Sint-Hubertus') waar hij zijn dansen uitbreidde tot wekelijks repeteren met dansgroep 'Imago Tijl' olv. Luc Morren. Niet veel daarna nam hij ook nog lessen bij 'Stichting Dans' (heden ten dagen 'De Dansdoos') olv. Lies Oversteyns omdat hij nu eenmaal de smaak te pakken had. In zijn repertoire had hij nu al Klassieke Dans, Moderne Dans, Jazz Dans en Hedendaagse Dans maar nog had hij niet genoeg en besloot ook nog Tap Dans te gaan volgen bij 'Balletschool Pas de Deux' olv. Chris Peeters.

Toen hij zijn middelbaar diploma 'Economie-Moderne Talen' en 'Bedrijfsbeheer' eenmaal op zak had besloot hij om zich nog meer op het dans toe te spitsen en auditioneerde voor het 'Hoger Instituut voor Dans' (heden ten dagen 'Koninklijk Conservatorium Dans') en werd aangenomen voor de voltijdse opleiding van drie jaar. In zijn eerste jaar had hij het geluk te mogen meedansen in de 'Bolero' van niemand minder dan Maurice Béjart. Ondertussen bleef hij zich in zijn vrije tijd ook nog inzetten als lesgever en choreograaf en maakte verschillende choreografieën buiten school bij ondermeer 'Dansstudio Arabesque' olv. Irma Swynen in 2009-2010 en gaf meerdere workshop ter inleiding van de inclusiedansvoorstelling 'Kleefkruid' olv. Goele Van Dijck en Frauke Mariën in 2010 in opdracht van 'Artforum'. In het wedstrijdcircuit van BULDO werd hij samen met Kathy Nagels Vlaams kampioen showdance. Het filmpje vind je via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=CXRfoPWpch0 .

Hij heeft niet enkel zijn dansopleiding gevolgd, maar ook de Specifieke Leraren Opleiding toegepast op dans. Nu wilt hij zich toespitsen op het doorgeven van danstechnieken die hij heeft geleerd aan jongeren (en ouderen). Momenteel geeft hij zelfstandig les in zijn Overpeltse DansAcademie in combinatie met Freelance workshops en verscheidene binnenlandse en buitenlanse dansprojecten

Meer info op www.odacs.be .