Kathy Nagels

"K-T"

- artistieke leiding
- docente: kinderdans, kids, modern, jazz, urban, dance4fun, Kick-iT-company

Op haar 6 jaar, begon Kathy (°1989) met dansen. Vrij snel is ze in de wedstrijdwereld gestapt, waar ze in teamverband verschillende nationale titels behaalde en in duo met Sander Camps Vlaams Kampioene Showdance werd. Daarnaast heeft ze gedanst in het Samson- en K3-ballet (o.l.v. Ijvi Hagelstein), waardoor ze mocht optreden in o.a. de Elisabethzaal, het Sportpaleis, Ahoy, de Ethias-arena...

Ze heeft een jaar gestudeerd aan het Hoger Instituut voor Dans (nu ‘conservatorium voor dans’, te Antwerpen) om haar hedendaagse technieken te verbeteren. In 2010 nam ze deel aan ‘So You Think You Can Dance’, waar ze het tot in Moskou schopte als een van de top 24 dansers. In al die dansjaren volgde ze o.a. les bij Filip van Huffel, Kris de Jonghe, Reena de Wit, Steven Benou, Guy Sas, Gretel Gyselinck, Jac Delsing, Guy Pauwels, Jan Zobel, Ingeborg van Dooren, Yasemin Kandemir...

Sinds 2007 was ze een VTS-gediplomeerd dansdocente bij Danssport Vlaanderen, bij Sporta, in verschillende dansscholen en in het onderwijs. Sinds 2015 behoort ze zelf tot het team van docenten die les geven aan de toekomstige docenten van de initiator-cursus uit de 'Vlaamse Trainer-School' (BLOSO). Ook het geven van bijscholingen voor -docenten en jureren voor Danssport Vlaanderen-wedstrijden neemt ze op zich. Ze is ‘bachelor in het secundair onderwijs’ sinds 2011 (geslaagd met grootste onderscheiding). Als choreografe werkte ze o.a. aan choreografieën in de Lotto arena, voor de wedstrijd Dance.Vibes, wedstrijdteams, miss- en mister-verkiezingen, verschillende dansvoorstellingen... en de opening van ‘de Sporthal’ te Heist-op-den-Berg in 2012.

Kathy, ook wel aangesproken als K-T, volgt en geeft les in verschillende dansstijlen: jazz, hedendaags, modern, streetdance, girly... Ook de artistieke leiding van dansstudio Kick-iT alsook de Kick-iT-company neemt ze op zich.
meer info op www.kathynagels.be

Begin 2015 was Kathy te gast bij RTV, in het programma 'studio plus'. Daarin vertelde ze over haar passie voor dansen. Herbekijk de aflevering via deze link.