Dansstijlen

 

Klik in het hoofdmenu op de desbetreffende dansstijl voor meer info.

NIEUW Yoga
We werken aan lichaam en geest, aan ademhaling en ontstpanning, aan kracht en aan lenigheid.
De yoga-lessen zijn onderverdeeld in Hatha (meer gebaseerd op ademhaling en kracht) en Yin (ontspanning, stretching).

NIEUW Kick-FiT:
Een les blessurepreventie gefocust op kracht, fitheid en techniek.
Een goede basis voor elk lichaamsbewust danser.

Kinderdans: 3e kleuterklas - 1e leerjaar
De meisjes en jongens uit de kinderdans leren dansjes op eigentijdse muziek, met invloeden uit verschillende dansstijlen: streetdance, disco/freestyle enz. Dansplezier staat centraal maar de focus wordt zeker ook gelegd naar de voorbereiding op de lessen 'kids'.

Kids A, B en C: 2e leerjaar - 6e leerjaar
In de kids-groepen leren de dansers choreografieën in verschillende dansstijlen: streetdance, disco/freestyle... Er wordt zelfs af en toe van de stijlen jazz en modern geproefd. De groepen worden onderverdeeld in een A, B en C-groep. (*)

Urban kids A, B en C: 2e leerjaar - 6e leerjaar
In deze cursus worden de kids klaargestoomd om naar de lessen 'urban' te gaan. We werken aan de basis van verschillende hiphop-stijlen die we verwerken in kei coole choreografieën. Een ideale les om te combineren met de kids- of boys only-lessen.
Deze cursus is onderverdeld in een A, B en C-groep. (*)

Boys only A/B en B/C: 3e leerjaar - 6e leerjaar
Deze cursus is enkel voor jongens. Hier kan er vooral gewerkt worden aan stoere stijlen uit de hiphop-scene: streetdance, breakdance, housedance, popping...
Ideaal te combineren met urban kids of als voorbereiding op de breakdance-lessen. 
Deze groep is onderverdeeld in A/B en B/C. (*)

Urban A, B en C: 6e leerjaar - 4e middelbaar (junioren)    en    5e middelbaar - ... (adults)
In de ‘urban’-groepen werken we vooral aan choreografieën in stijlen uit de hiphop-scene: streetdance, girly, lyrical, house enz. De groepen worden onderverdeeld in een A-, B- en C-groep.(*)

Breakdance A/B en B/C: 6e leerjaar - ... 
In deze cursus wordt er begonnen met de basis van 'breaking' of bboying: toprocks, footworks en freezes. Later komen de powermoves zoals windmill, flare... aan bod. Zowel technisch als muzikaal vraagt het om een stevige training zodat je de nodige lichaamsbeheersing ontwikkelt.

Klassieke dans A, B en C: 5e leerjaar - 4e middelbaar (junioren)   en   5e middelbaar - ... (adults)
In de klassieke danslessen zal er voornamelijk aan techniek gewerkt worden. De les bestaat uit twee delen: 'barre' en 'milieu'. Aan de barre frissen de dansers wekelijks hun kennis op en warmen ze zich stilaan op om alle techniek toe te passen 'au milieu'. Deze cursus is ideaal voor dansers die willen verder gaan in de jazz- en/of moderne dans. Deze cursus wordt onderverdeeld in een A/B- en B/C-groep. (*)

Pointes
Deze cursus kan enkel gevolgd worden in combinatie met 'klassiek adutls A/B' of 'klassiek B/C'. Er wordt gedanst op 'spitsen'.

Modern A, B en C: 4e - 6e leerjaar '(kids) - 1e - 4e middelbaar (junioren)    en    5e middelbaar - ...  (adults)
Bij moderne dans gaan we te werk met basistechnieken uit jazzdans, klassiek ballet, hedendaagse dans enz. We grijpen terug naar het meest primitieve principe van de danskunst: we gebruiken dans als expressiemiddel. We werken met techniekoefeningen: plié, tendu, swings, grondwerk... , maar werken ook aan choreografieën. De groepen worden onderverdeeld in een A, B en een C-groep. (*)

Jazz A, B en C: 4e - 6e leerjaar '(kids) - 1e - 4e middelbaar (junioren)    en    5e middelbaar - ...  (adults)
In de cursus jazz gaan we ons nog meer focussen om de specifieke technieken uit de jazzdans: plié, tendu, cross-the-floor, sprongcombinaties... We werken telkens aan een choreografie met zowel muziek uit de nieuwe als de oude hitlijsten. In deze choreografieën zullen we voornamelijk de geleerde technieken proberen toepassen op een dansanter niveau. De groepen worden onderverdeeld in een A, B en een C-groep. (*)

Kick-iT-company
Onze compagnie is een specifieke groep waar we voornamelijk aan choreografieën zullen werken in de stijlen jazz, modern en hedendaagse dans om hiermee aan optredens en wedstrijden deel te nemen. Dit is enkel voor gevorderde dansers die geselecteerd zijn via auditie. Klik hier voor alle info.

Dance-4-Fun: 1junioren /  18+
Dames en heren die ook graag solo dansen, maar zich niet meer willen toespitsen op een specifieke stijl kunnen kiezen voor deze cursus. Met volwassen dansers worden er verschillende choreografieën aangeleerd, in verschillende stijlen, op basisniveau: latin, freestyle/disco, streetdance, jazz, modern enz.
Deze cursus wordt onderverdeeld in een A/B- en B/C-groep. (*)

(*) Deze groepen worden onderverdeeld volgens danservaring. Dansers met geen of weinig ervaring of dansers die enkel les op recreatief niveau willen volgen, sluiten best aan bij de A-groep; dansers met reeds enkele jaren ervaring (in deze stijl) kunnen aansluiten bij de B-groep; gevorderde dansers die een extra uitdaging zoeken, schrijven zich best in bij de C-groep. Tijdens de eerste les kan je beide lessen uitproberen en wordt er samen met de docent besproken welke groep het best bij je past. Ook inschrijven in verschillende groepen is mogelijk.
! Opgelet, voor de C-groep kan niet zomaar ingeschreven worden. Hier moet eerst toestemming bij de dansdocent gevraagd worden. Zij beslissen wanneer iemand klaar is om over te gaan naar de volgende groep!

Het lessenrooster kan je vinden bij de volgende link: "lessenrooster".

Hoe wij als dansschool te werk gaan, kan je vinden op onze informatiefiche